Weeknieuws 2018-12 (19 maart)

Landelijke opschoondag: Helpers voor de opschoon actie, verzamelen zaterdag 24 maart a.s. om 9.00 uur bij huize Peter en Marjo: Blauwververstraat 61 in Horst.

Vutgroep: Donderdag geen regen, dus 15 leden aan de start en geen volgauto. In Baarlo gaf Annie de pijp aan Maarten, er stond een straffe tegenwind. In Kesseleik pauze bij de Pleisterplaats, hier verloor Giel nog een contactlens van zijn fietsbril. Gefietst met een mooie snelheid van 25 km p/u gemiddeld. Dus we hebben echt niet “gejakkerd”. (door Thei V.)

A.s. donderdag 22 maart route 47 over ca. 66 km. Vertrek 13.30 uur

MTB-groep: Zandhazentocht variant 45 km

Terug naar de ijstijd. Na de nodige twijfelmomenten (wel-niet-toch wel-of toch niet-toch maar wel) klimmen we thuis dik ingepakt op de MTB. De racetocht was al voor het weekend via de app gecanceld. Naar De Beurs toe bij min 3c  gaat nog wel, zelfs met wind-chill factor 10 – 15. Het wachten op het startsein doet echter het laatste restje nestwarmte van ons lijf verdwijnen. Zeker bij Marjo. Die kijkt om 9.00 uur als een dood vogeltje. Babbel Frank verdient bewondering vandaag. Die komt helemaal met de fiets uit Grubbenvorst en moet straks ook nog wind in terug. Chapeau!

Na de start om 9.00 gaat het eerst met de snuffert wind in. Een arctische ervaring. Zelfs als Eskimo zou ik mijn iglo niet uitkomen en onder het zeehondenvelletje blijven liggen. Maar goed dat Robberen Rubbert ons al snel onder langs het talud van de A73 de Moelbaerebos en Kasteelsebossen in loodst. De 9 ijsridders krijgen het zodoende langzaam toch een beetje warmer. Twanvaner hobbelt vrolijk en kwiek voorop. Die is zelfs door de extreme chill-factor niet klein te krijgen. De handen en voeten van de meesten zullen nog lang aanvoelen als bevroren loempia’s. Die van Rubbert niet. Hij heeft een speciale vondst voor dit soort poolweer weer. Latex ! Gewoon je latex stoeipakje of omhulsels van de hete voornacht aanhouden. Volgens Rubbert dé remedie tegen: ijspegelvingers, ijsklompvoeten en de ijslollie in het kruis. Nadeel is wel dat alle uitstekende delen nogal gefrunseld raken door het ophopende zweet. Maar dat droogt snel weer op zodra de latex laag eraf gaat. Helaas heeft de rest deze tips van Rubbert voor vandaag niet kunnen opvolgen. Tot ver in de tocht zie ik overal en regelmatig de bekende pinguïn bewegingen met de armen. Net een groep  zwartrode bolhoofd pinguïns. Maar dan zonder de  bijbehorende geluidjes (schijnt te klinken als ezeltjes). Alleen Rubbert heeft geen last van koude ledematen. Wel een vreemd geluid zo’n soppende medefietser in de groep.

De ijzige kou slaat bij enkelen wel op de blaas. Dat resulteert in een paar plaspauzes. Die zijn vandaag erg kort. Logisch: vindt zo’n gekrompen ijslolly maar es onder al die lagen lycra en latex.  De route gaat voor de afwisseling door het runderen begrazingsgebied. Dus verschillende poortjes om het rundvee tegen te houden. Werkt goed die poortjes. Want ons opper stier bulletje Jac lukt het niet een poortje te passeren. Hij gaat tegen de vlakte bij het poortje. Jaja: Je bent ’n rund als je met een poortje stunt! Verder in de route stunt onze Captain Jac nog een keer bij dezelfde omgewaaide spar als de vorige week. Opnieuw gaat hij tegen de vlakte in de humusrijke bosgrond. Je zou er toch een trauma aan overhouden. Maar Jac is een koele (zeker vandaag) die laat zich niet gek maken. Na de het slingerpad bij de Meerlosebaan gaat het lekker met de wind in de rug naar de Reulseberg en het Ham. Daar worden nog enkele heuveltjes en kluun passages gepakt voordat we naar de verdiende warmte bij De Beurs koersen. Heerlijk: warmte

Op Strava ziet Rubbert dat Boomknuffelaar Henk vanmorgen individueel ook een rondje op de weg heeft gedraaid. Gezien de Siberische omstandigheden gaan we er van uit dat Henk niet met de pony de weg op is gegaan. En anders is het wel een verrekt stoer beestje. We nemen nog ‘n Leffe als afsluiter en dan snel naar huis voor de verdiende douche. Hopelijk volgend weekend iets meer voorjaar zodat we de weg op kunnen. (door PePe)

A-groep: A.s. zondag route 51 van 88 km richting Kervenheim. Vertrek om 9.00 uur

B/C-groep: A.s. zondag route 36 van 66 km richting Afferden. Vertrek om 9.00 uur

D-groep: A.s. zondag route 36-D van 49 km richting Afferden. Vertrek om 9.00 uur

Tags:

Comments are closed.

Spring naar werkbalk