Weeknieuws 2017-47 (22 november)

VUT-groep: De weersvooruitzichten waren redelijk maar toe het donderdag was leek het duidelijk anders dan beloofd, het was grijs met af en toe wat motregen. Maar echte TWC’ers willen na een vergadering zich toch even uitleven met hun fiets. En er stonden 9 liefhebbers klaar en Piet met de bus voor route 130 die door een kleine aanpassing was voorzien van een koffie stop. Om precies 13.00 uur klonk het startsignaal en klikten de pedalen vast richting Evertsoord om via Helenaveen richting Liessel te koersen over het fraaie fietspad. Maar werd niet helemaal zonder problemen genomen want vlak voor de Snoertsebaan rotonde klonk de kreet LEK en het pech was voor onze Sevenumse Jet. Maar door snelle hulp van Piet werd een nieuw wiel gestoken, na een paar schouderklopjes voor de hulp konden we de rit vervolgen. Na de oversteek van de A67 en de Huttenweg werd Asten snel bereikt en streken we neer in de waranda van Café Van Hoek waar een goede kop koffie met chocolaatje met 50 garnering aangaf dat de chef 50 jaar was geworden. Na de koffie werd de route weer snel opgepakt en gezien de goede windrichting ging het tempo weer flink omhoog, maar de af en toe lichte motregen deed geen afbreuk aan de stemming alleen dat het weer een gegarandeerde poetsbeurt opleverde. Via Neerkant, Helenaveen en America werd zonder probleem om ca. 15.45 gefinisht bij De Beurs, om dan snel naar het thuisfront te gaan voor de douche. Alleen voor Jet ging het iets minder want het lekvirus sloeg weer toe en stond zonder hulp naast de weg maar een galante automobilist schoot te hulp en bood een lift aan voor Jet en de fiets zodat alles goed kwam. Maar wie zou dat ook niet doen voor onze sportieve juf.

A.s. donderdag wind en weder dienende staan we om 13.00 uur weer aan de start als ik tenminste een fiets heb. (door Lei K.)

MTB-groep: Toertocht Vlodrop of een rondje om de kerkbossen? Dat was punt van discussie zaterdagmiddag in de Mtb app groep. Het werd route Wanssum vice versa met 14 bikers, gemaakt en getest door onze gids Petrus H. Dit inclusief een educatief verhaal in Blitterswijck bij het Mooder Maas project. Het zonnetje had Peter ook besteld en die was rijkelijk aanwezig. Ook had Peter speciaal voor Marjo een pauzeplek geregeld met afval emmer. Dus iedereen kon zijn bananenschil daar netjes achterlaten. Dave had zelfs een Hertog Jan als dorstlesser gevonden…


Verder de wekelijkse standaard gebeurtenissen: Marjo werd kwaad op Junior Bram vanwege het rijden door de plassen, Hay en Geert bewijzen de wet van de zwaartekracht en Peter vindt overal de mooiste beekkanten met zuigende ondergrond. Op het einde nog even een technisch stukje langs het talud van de a73 en toen snel na de Beurs voor een chocomel of dat andere bruine drankje.

A.s. zondag gaan we naar onze oosterburen. De bossen rondom Herungen via het veer in Grubbenvorst zijn reeds verkent. Let op! Vertrek is om 8.30 uur aangezien de route ongeveer 62 km is.

Race-groep:  j.l. zondag 7 man aan de start voor route 136, een rondje Sevenum- Kessel-Helden- Sevenum. Het was fris, maar er werd lekker gefietst (26,0 gem.) en waren we om 11.10 uur weer terug bij de Beurs. Piet moest in de Boekend in aktie komen want Henriëtte reed voor de zoveelste keer lek dit seizoen. Gelukkig heeft ze nog geen schijfremmen op de fiets en was de wielwissel snel geklaard.  A.s. zondag fietsen we op verzoek een route 11, westenwind, afstand bijna 60  km. Bij Oostenwind route 133. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de mérthal. Kijk bij twijfelachtig weer ff zondagmorgen op de site van TWC Oranje of er een volgauto bij is, chauffeur is Piet. (door Thei V.)

Tags:

Comments are closed.

Spring naar werkbalk