Weeknieuws 2017-46 (14 november)

Ledenvergadering: Deze is aanstaande woensdag 15 november om 20.00 uur bij de Leste Geulde, noteer deze datum in je agenda.

VUT-groep: De weersverwachting was redelijk positief en de meerdaagse verwachting gaf een WNW wind aan, dus was de keuze route 20 over ca. 57 km. Om 13.00 uur stonden er 10 liefhebbers aan de start plus Karel met de volg bus. Op de slag 13.00 uur van de torenklok werd vertrokken we via wat omwegen richting Griendtsveen met de wind op kop moest toch goed op het tempo gelet worden om te voorkomen dat we lossers zouden krijgen, maar de tegenwind en de redelijk lage temperatuur eiste toch zijn tol want Annie verruilde de fiets voor de volgwagen om Karel te vergezellen. Na het Leegveld en Snoertsebaan naar Zeilberg, maar vlak voor de bebouwde kom LEK en de pechvogel was Mien, toch fijn die volgwagen, de klus was snel geklaard. De route werd vervolg richting de Wittedijk naar Ysselsteyn maar nu met de wind mee en gelijk werd het tempo opgeschroefd met een duidelijke VUT limiet overschrijding maar dat deerde niet, snel naar de koffie bij Herberg De Peel in Ysselsteyn. Na de koffie sloot Annie weer aan bij het peloton zodat we weer met 10 waren en koerste huiswaarts want Guus had voor de veiligheid zijn nachtbril meegenomen voor het geval dat de duisternis vervroegd zou intreden, onder het motto je weet maar nooit. Via de Lorbaan en de Schadijkerpeelweg naar de Schaak, maar daar was het weer LEK en nu was Mart J. de pechvogel en nog wel een nieuwe buitenband, maar dat is geen garantie, snel wisselen en verder voor de laatste kilometers. Om ca. 15.45 uur bereikten we de finish en zat een fraaie herfstrit erop.

A.s. donderdag bij positief weer vertrek om 13.00 uur. (door Lei K.)

MTB-groep: Zandhazentocht 2018 , 45 km

14 MTB-ers kiezen vandaag voor een rondje Horst. Inclusief Youngboy Voesten die voor de grotere MTB groep kiest in plaats van meerijden met zijn fluorescerende en opvallende pa. Rubberen Robbie is er ook weer bij. Én nog net zo lang als voor de blubblub-vakantie in Egypte. Als je gaat zwemmen met witte haaien dan kan er hier en daar wel een stukje missen na de duik. Gelukkig pakken die sharkies liever een vette malse Duitser dan zo’n lange, taaie, magere kaaskop met stoppeltjes in ‘n rubber jumpsuite. Haaien houden niet van kauwgum.

Het is overigens prima weer voor een lekker stukje “knuren” in veld en bos. Er is voor later in de morgen wel wat regen aangekondigd maar dan zijn we toch al warm gefietst. Nightrider Twannievaner gaat voorop bij de groepsverkenning van de Zandhazenroute 2018. Voor de verslaggever is dit de 1e rit met de eigen 29-er dikke banden bike. Met breedte 2.2  heb ook echt de dikste banden van de hele groep. Van bovenaf gezien effe vreemd die extra large sloffen onder me. Maar al snel ben ik er aan gewend en kan ik me op iets anders concentreren. Dat “iets anders” zijn eerst vooral de bomen langs de smalle nieuwe tracks op het A73 talud.

Twannievaner geeft de grove route aan en de rest krioelt er, als een zwerm rode horzels, achteraan op de heel smalle en pittige klimmetjes en kronkels. Overal blijven leden van de groep (die met de iets bredere sturen) haken achter boompjes en struiken. Ik ervaar dat mijn bike niet alleen extra large banden maar ook een XXXL stuur heeft. Botsend van boom tot boom slinger ik achter de groep aan. Daar moet de zaag in. In dat stuur!

Na dit hotse knotse improvisatietraject neemt Twannievaner de bekende route in het Kasteelpark. Daarna via enkele beekkanten richting Tienray. Vanaf daar gaat het verder op de bekende paden rondom Swolgen via de crossbaan richting Grubbenvorst. Op de bochtige en vettige slingerpaadjes rijdt ik achter Henk der Neue. Hij heeft vandaag dezelfde banden gekozen als Max later die middag. Slicks. Het resultaat: Voor me een glibberende Henk die in alle bochten (en dat zijn er ontelbare) bijna uit de bocht vliegt en met een soort kamikaze beweging toch steeds nog net op z’n fiets (zittend of hangend) de bocht door komt. Dat verdient een andere bijnaam: Henk de Glibberaar. In ieder geval maakt Glibber Henk op deze manier wel veruit de meeste kilometers op hetzelfde traject. Wat een doorzetter. Als die straks de goede bandenkeuze maakt dan zien we alleen zijn achterkant nog.

Op het einde loodst Twannievaner de groep via de Reulsberg naar het Ham.En weer zit de hard werkende Glibber Henk net voor me. Ook hier kost het hem zichtbaar moeite om in de bochten spoor te houden op de gladde laag bladeren. In een haakse hoek ramt Henk een boom. De boom geeft niet mee, en Henk ook niet. Resultaat: Henk de Boomknuffelaar in een innige omstrengeling met een douglas spar. Ik in liefdevolle omarming met Henk. En mijn splinternieuwe Scott verstrengeld in Henks 26-er. En dat allemaal zonder airbag! Maar wel met veel gevoel. De schade blijft beperkt tot een schrammetje op Henks ego en op mijn Scotts vorkpootje. Toch eens kijken of ik thuis nog een paar 26-er noppenbandjes heb voor die glibberende knuffelaar.

Het napraatje bij De Beurs is dit keer veel natter dan de tocht. Onze lieftallige bedienster bezorgt Captain Jack het ultieme Vettel gevoel. Vettel krijgt deze middag na de winst in de F1 een champagne douche. Captain Jack krijgt een dienblad Leffe over zich heen. Maar Jack is een koele. Hij geeft geen kick. Net als de toeppers die ondanks de bierdouche stoïcijns doorgaan met kaarten en “strevelen” “ik toep, twië blind, goj mei, pas, potverd…” Gelukkig gaan niet alle drankjes over de vloer. We proosten op een geslaagd TWC MTB tochtje.

Twan bedankt wahh! (door PePe)

A.s. zondag om 9.00 uur vertrek vanaf de Beurs voor een ritje richting Wanssum van 48 km, gids is  Peter H. Voor degene die naar de toertocht in Vlodrop willen gaan: Even overleg voor vervoer en vertrektijd via de App groep.

Race-groep: De lage temperaturen en slechte weersvooruitzichten trokken slechts 5 race fietsers naar de mérthal voor route 143. Gelukkig was Piet er ook weer, dat geeft tocht wel een goed gevoel ook als er niet lek gereden wordt.  Mart had een nieuw velglint bij Lomme Baer in zijn voorwiel laten leggen, zodat er nu na 3 lekke banden weer eens gewoon doorgefietst kon worden. Toen we in Kesseleik bij de Pleisterplaats waren was er geen behoefte aan een verfrissing of iets warms dus werd er doorgefietst. 3 man/vrouw kozen er voor om direct naar huis te fietsen om in een warm bad te duiken en 3 man voor een evaluatie bij de Beurs. A.s zondag fietsen we route 133 (n.oosten) of route 136 (z.westen). Chauffeur is Piet, vertrek is om 9.00 uur vanaf de merthal.

Tags:

Comments are closed.

Spring naar werkbalk